Саша Фейгин се класира за волната програма в Пекин, Валиева поведе

OFFNews 15 февруари 2022 в 15:29 3623 0

Снимка Getty Images

Най-добрата ни фигуристка Александра Фейгин се класира за волната програма при жените на турнира по фигурно пързаляне на Игрите в Пекин.

19-годишната Фейгин беше оценена с 59.16 точки (32.36 точки за технически елементи и 26.80 точки за компоненти на програмата), което е нейно най-добро постижение за сезона.

Тя изпълни чисто всичките си скокове - двоен аксел, комбинация троен тулуп - троен тулуп, както и троен ритбергер.

"Съвсем спокойна излязох, не се притеснявах, което беше доста странно, атмосферата е такава и предразполага. Показах това, за което тренирах. Просто си казах, че най-сложното мина и сега трябва да покажа най-доброто от себе си, не заради някой друг, а заради мен.

Исках най-после през този сезон да изиграя кратката програма. Надявам се да мога да се настроя отново за четвъртък, там вече е по-тежко, защото е волната програма, но се радвам, че успях да се класирам", каза Фейгин след изпълнението си.

Изгряващата руска суперзвезда Камила Валиева поведе след кратката програма с обща оценка от 82,16 точки, макар и да не показа обичайната стабилност, което е обяснимо на фона на допинг скандала, който се вихри около нея. Тя направи троен аксел, но не приземи чисто, последва троен флип и страхотен пирует, а през втората част на изпълнението си направи комбинация от троен лутц и троен тулуп.

Втора върви друга рускиня - Анна Щербакова с 80,20 точки, а третата позиция е за японката Каори Сакамото със 79,84.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови