Федерацията по биатлон обжалва глобата и наказанието от IBU

OFFNews 07 декември 2020 в 14:29 2409 0

Взетият в Контиолахти тест за коронавирус н Десислава Стоянова е отрицателен, съобщиха от Българска федерация по биатлон (БФБ).

На базата на това и предвид, че всички в българския национален отбор са здрави, БФБ ще изпрати писмо до Международния съюз по биатлон (IBU) за преразглеждане на наложените наказания.

Българската федерация по биатлон бе глобена с 5000 евро заради нарушаване на протоколите срещу коронавируса. Десислава Стоянова имаше положителен тест за коронавирус, но въпреки обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и Димитър Герджиков бяха карантинирани и изолирани в отделна стая от отбора.

Впоследствие при проверка на състоянието им от страна на треньора Александър Касперович, същият е заснет от охранителните камери на хотела, че е без маска, заради което е наложена санкцията.

Днес състезателите пътуват със самолет за Хохфилцен (Австрия). Единствено по настояване на финландските власти Димитър Герджиков замина за австрийския зимен център с микробус на федерацията заедно с част от треньорския щаб.

В Хохфилцен до Коледа предстоят последните два кръга за Световната купа за тази година.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !