Глобиха федерацията по биатлон, треньорът Касперович хванат без маска

OFFNews 05 декември 2020 в 16:13 3510 0

С 5000 евро глобиха Българската федерация по биатлон, защото треньорът Александър Касперович е бил уловен от охранителни камери без маска.

Касперович е бил заснет от камерите на хотела, в който е отседнала делегацията ни за световната купа по биатлон във Финландия, докато е проверявал състоянието на поставени под карантина състезатели.

Финландските власти са разгледали случая и са препоръчали самоизолация на Касперович.

"Смятаме да обжалваме наложеното наказание, като прекалено тежко и незаконосъобразно, тъй като е взето от извънреден орган на IBU, а не както по правилник от управителния съвет. Полагаме всички усилия за нормализиране на обстановката", съобщават от федерацията.

Въпреки това късно снощи е бил получен имейл, че комисия на IBU е разгледала случая и е решила да отстрани Касперович от присъствие на състезания до края на януари и налага на БФ Биатлон глоба в размер на 5000€.

Както е известно биатлонистката ни Десислава Стоянова е с позитивен PCR резултат за коронавирус. Въпреки обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и Димитър Герджиков бяха карантинирани и изолирани в отделна стая от отбора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови