“Червената машина” стартира неубедително хокейния турнир в Пекин

OFFNews 09 февруари 2022 в 13:41 1324 0

Хокеистите на Руския oлимпийски комитет (РОК) стартираха с минимална победа с 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) над Швейцария в мъжкия турнир на Олимпийските игри в Пекин.

Единственото попадение в мача вкара Антон Слепишев три секунди преди края на първата третина и така донесе успеха на “Червената машина”.

Вратарят на руския отбор Иван Федотов започна турнира със суха мрежа, отразявайки 33 изстрела към вратата си.

Героят за РОК в мача Слепишев можеше да се превърне и в антигерой, след като удари съперник и можеше да бъде изгонен до края на мача, но все пак се завърна на леда след четири минути наказание. Той се оправда, че е бил провокиран, но селекционерът го призова за повече търпение в такива ситуации.

Това бе и първата среща от мъжкия хокеен турнир в Пекин, но швейцарците показаха, че не бива да бъдат подценявани.

В другия мач от група В дебютантът на олимпийски игри Дания поднесе изненадата с победа с 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) над силния отбор на Чехия.

Датчаните нанесоха удара си с два гола в първата третина на мача. Маркус Лауридсен откри след 11:21 минути игра, а точно шест минути след това 37-годишният Франс Нилсен, бивш играч на Ню Йорк Айлендърс и Детройт Ред Уингс, удвои.

Капитанът на чехите Роман Червенка върна един гол в началото на втората третина и изглеждаше, че олимпийските шампиони за 1998 година са се отърсили от първоначалния шок. До края на двубоя обаче чехите така и не успяха да преодолеят за втори път Себастиан Дам, който приключи мача с 39 спасявания на сметката си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови