Боде Милър: Вон леко разочарова, имайки предвид личните ѝ амбиции

OFFNews 22 февруари 2018 в 16:47 16078 0

Снимка Facebook

Експертът на Евроспорт Боде Милър подложи на анализ спускането при жените, спечелено драматично от София Годжа. Другите места на подиума бяха заети от Ранхилд Мовинкел и Линдзи Вон, а американецът определено бе във възторг от показаното от трите медалистки.

"Състезанието беше доста по-драматично, отколкото всички очакваха. Линдзи Вон записа силен резултат и стигна до бронзовия медал. Може би леко разочароващо предвид личните ѝ амбиции, но със сигурност забележително постижение в исторически план", сподели шампионът от Игрите във Ванкувър през 2010.

"Звездата на деня обаче несъмнено бе София Годжа. Двете с Ранхилд Мовинкел заформиха чудесна битка, която бе решена с много малка разлика. Ключът беше в начина, по който двете преминаваха през най-бързите завои. Докато Мовинкел залагаше на скоростта и възприемаше по-широка състезателна линия, то Годжа избра по-различна тактика.

Тя умишлено се забавяше леко на влизането в завоя, но това ѝ позволяваше да стесни състезателната линия и да излезе по-бързо от него, спечелвайки си достатъчно пространство да набере скорост за следващата част от трасето. В крайна сметка, точно тази иначе много малка разлика се оказа печеливша за София и тя стана първата италианка с олимпийска титла в спускането.

Мовинкел логично изпитваше смесени чувства – съвсем малко не ѝ достигна, за да стъпи на върха, но в същото време да спечелиш сребърен медал на Олимпийски игри, изпреварвайки Линдзи Вон, е страхотно постижение", каза още Милър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови