Боде Милър: Очаквам златен медал от Микаела Шифрин

OFFNews 13 февруари 2018 в 18:34 3858 0

Експертът на Евроспорт Боде Милър даде своето мнение за първата олимпийска титла на Марсел Хиршер, както и за шансовете на Микаела Шифрин да прибави още едно олимпийско злато към колекцията си.

Водещият на специалното студио Eurosport Cube обърна внимание и на атмосферните условия, които притесняват и самите състезатели.

"Беше страхотно състезание, особено предвид условията. Вятърът определено утежни положението - първо отложиха старта, а след това състезателите бяха принудени да се адаптират към времето и нямаха възможност да демонстрират собствения си стил и да покажат най-доброто от себе си. Въпреки това обаче, смятам, че класирането беше справедливо. Победата на Хиршер е напълно заслужена“, коментира експерът на Евроспорт.

Амeриканската звезда коментира и шансовете на своята сънародница Микаела Шифрин в предстоящия слалом при жените. „Микаела Шифрин е истинско явление в слалома. Стилът ѝ е много агресивен, но в същото време всеки риск е внимателно преценен и това ѝ позволява да регистрира такива чудесни резултати.

Микаела поддържа чудесна физическа форма и благодарение на това при нея не се наблюдават грешки в резултат на умора във втората половина на състезанията – нещо, което е съвсем обичайно в този спорт и се е случвало на всички, включително и на мен самия. Според мен, Шифрин е с класа над всички останали в момента. Очаквам златен медал от нея“, сподели Милър.

„Не мисля, че в момента може да я победи някой, освен тя самата. Единственият начин да не се прибере вкъщи със златния медал е ако направи някаква неволна грешка или допусне нетипична за нея неточност, или липса на концентрация. Но, съдейки по прецизния и балансиран начин, по който кара в момента, не виждам начин това да се случи“, каза още олимпийският първенец от Игрите във Ванкувър през 2010 г.

Женският слалом ще започне тази нощ от 02:45 ч. и ще бъде излъчен на живо в ефира на Евроспорт 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови