Банско получи зелена светлина за Световната купа

OFFNews 11 февруари 2019 в 21:19 2172 1

В Банско днес бе проведен и задължителния снежен контрол на трасетата, по които ще се кара на Световната купа (22-24 февруари). Валентин Стефанов даде положителна оценка на подготовката на пистите. Той уведоми и Маркус Валднер, рейс директор на стартовете в мъжките стартове за Световната купа, съобщиха от Българската федерация по ски.

Това означава, че стартовете в Банско са потвърдени и ще се проведат по програма - 22-и алпийска комбинация, 23 - супергигантски слалом и 24-и гигантски слалом.

Над 200 човека работят по трасетата под ръководството на шефа на състезанието Виктор Гичев. По пистите под връх Тодорка ще карат над 160 състезатели от цял свят. Заледяването на пистата за скоростните дисциплини и гигантския слалом върви по план. До 18 февруари всичко трябва да е готово.

От началото на идната седмица ще започнат и първите тренировки на част от отборите, които ще участват на Световната купа в Банско. Заявки за по-ранни тренировки има от САЩ, Норвегия, Русия, Словения и Швеция. Почти е построена и трибуната във финалната зона. Тя ще е за около 3000 души. Билети за състезанията се продават на касите в Банско и в София в магазина на МаксСпорт.

България ще бъде представена в Банско от Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров. Тримата пътуват утре сутринта в 6,05 ч с полет през Мюнхен за участие първо на световното в Оре, след което се връщат за Световната купа в Банско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

1

мгергов

12.02 2019 в 14:05

Световната купа определено ще е най-голямото спортно събитие за тази година. Не се и съмнявам, че организацията ще е на ниво, а аз вече нямам търпение да е 22 февруари. Хайде да идва по-бързо и да палим към Банскооооо, ще е страхотно преживяване...