Световната купа в Банско вече чупи рекорди

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2019 в 15:46 1213 0

Рекордно участие по държави е напът да запише Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско (22-24 февруари). Към момента има заявени 148 скиори от 26 нации.

Световната купа в ските в Банско ще е най-голямото спортно събитие в България за 2019-а година. Най-голям към момента е заявен от Австрия - 22-а състезатели. Италия и Франция са с по 16 скиори. С по 1 към момента са Сърбия, Холандия, Лихтенщайн, Белгия, Дания и Гърция.

България ще се представи на Световната купа в Банско с трима състезатели - Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров.

В Банско ще стане ясен носителя на Световната купа в алпийската комбинация. Лидер в класирането към момента е Марко Шварц (Ав), който спечели първата комбинация във Венген.

Първи в Банско пристигат състезателите на Норвегия. Те са заявили тренировки още от 18 февруари. Интересът към билетите за Световната купа е много голям. Сред най-търсените са тридневните, които са по 90 лв. Очакванията си и в трите дни трибуната, която е за 2800 души да бъде пълна до краен предел. В цената на билета влиза и транспорт от Банско до Бъндеришка поляна и обратно.

По традиция на "Бъндеришка поляна" ще има огромна Фен зона, която ще позволи на зрителите да се забавляват преди и след стартовете.

Концерти по време на трите състезателни дни в Банско ще изнесат: Михаела Филева, Павел и Венци Венц, Дара, 100 кила. Ути Бъчваров ще приготвя вкуснотии на площада в Банско на 22 е 23-и. Официалното откриване на Световната купа ще е на 22 февруари от 18,00 ч на централния площад в Банско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови