40 метра скок чакат Радо Янков в Банско, гледаме без пари

OFFNews 28 януари 2017 в 20:22 3606 1

Банско подготвя уникално трасе за първите в страната ни стартове за Световната купа по сноуборд. От 3 до 5 февруари под връх Тодорка ще дойдат най-добрите 200 състезатели в света в паралелните дисциплини и сноубордкроса. По решение на организаторите от БФСки и "Юлен" входът за трибуната и местата около финална зона ще е свободен

НаБъндеришка поляна продължава изграждането на уникалното трасе. То е разположено на писта 9А и на него ще се проведе на 4 февруари спринткросът, в който ще участва и Сани Жекова. За изграждането на профила на трасето домакините са осигурили хиляди тонове сняг.

Дизайнер на трасето за спринткрос е Андерс Форсел (Швейцария). Ръчното моделиране е поверено на Ян Хурка (Чех), а директор от страна на ФИС е Алберто Скиавон (Ит).

Скоковете, които ще трябва да преминат състезателите по време на квалификацията на 2 февруари и на финалите на 4-и, достигат до 40 метра. Трасето за двата паралелния гигантски слалома е готово. То се намира в долната част на писта "Томба". Изграждането на трибуната е в ход, както и на всички съоръжение във финална зона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови