17-годишна руска фигуристка с фурор на Световното (видео)

OFFNews 01 април 2017 в 13:27 10727 0

17-годишната рускиня Евгения Медведева спечели втора поредна световна титла по фигурно пързаляне, след като получи сбор от 233.41 точки от кратката и волната програма на шампионата в Хелзинки.

Тя затвърди мнението, че е основният фаворит и за Олимпиадата догодина, а освен това изравни постижението на американката Мишел Куан, която спечели две поредни световни титли в началото на този век.

17-годишната рускиня беше далеч пред всички, завършвайки с 15.28 точки пред канадката Кетлин Озмънд, която спечели сребърния медал. Трета остана друга канадка - Габриел Дейлман с 213.52 точки, като това бяха първи медали не само за тях двете, но и за Канада от 2009-а година насам.

Фокусът обаче попадна върху феномена Медведева, която излезе на леда с блестяща рокля със сиви и розови краски. Тя изпълни перфектно програмата си под саунтрака на американския  филм "Ужасно силно и адски близо" и завърши световния шампионат с рекорди в двете програми и сбора точки.

"Бях наистина спокойна по време на изпълнението на програмата ми. Обикновено не мисля за класирания и рекорди, а просто се опитвам да покажа най-доброто, на което съм способна. Доволна съм, че го направих и сега", каза Медведева след успеха си.

"Браво, Женя! Браво и на твоя треньор Етери Тутберидзе. Не просто спечели титлата, а го направи с шампионско пързаляне", написа легендата във фигурното пързаляне Иля Авербух.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!