Quantcast

Вземаме по-лесно европейска здравна карта

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2012 в 18:48 5730 0

Европейската здравна карта ще може да се получава и от упълномощено лице, от което ще се изисква обикновено, а не нотариално заверено пълномощно.

Процедурата за получаване на европейска здравноосигурителна карта се облекчава, съобщи Националната здравноосигурителна каса.

Подаването на заявлението за издаване на картата и получаването й ще може да прави не само лично, а и от упълномощено лице, от което вече няма да се иска нотариално заверено пълномощно. Това вече може да става с обикновено пълномощно, придружено от копие на личната карта на лицето, подаващо заявление или получаващо картата от името на друг човек. Заявление за издаване на европейска здравноосигурителна карта се подава в над 300 пощенски станции в цялата страна. Бланката се получава в пощата. Тя може да бъде разпечатана от интернет страницата на НЗОК. Картата и издаването й са безплатни. Здравноосигурените лица, които имат ЕЗОК, могат да ползват спешна и неотложна здравна (медицинска и дентална) помощ в държава членка на ЕС.  

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !