Венцислав Мутафчийски става шеф на ВМА

OFFNews 04 май 2017 в 16:01 4866 0

Полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски стана шеф на Военномедицинска академия, след като досегашния ѝ директор проф. Николай Петров стана здравен министър, съобщиха от лечебното заведение. 

На церемонията по сдаване и приемане на поста присъства заместник-министърът на отбраната от служебното правителство Стефан Петров.

„Позволете ми да изкажа най-искрени благодарности от името на ръководството на Министерство на отбраната за всеотдайния ви труд и неуморните ви усилия, благодарение на които ВМА показа много добри резултати. Разбира се, те са факт и благодарение на добре изградения екип”, обърна се Стефан Петров към досегашния шеф на болницата.

„За мен беше чест да работя във ВМА. За мен ВМА остава моята майка, моят роден дом и в бъдеще”, заяви проф. Николай Петров.

Той благодари на членовете на своя екип, като им пожела да надминат постигнатите до момента резултати и им завеща: „Бъдете смирени, бъдете праведни, кураж и с Бога напред”.

„Приемам със смесени чувства високата чест и отговорност. Извървяхме много труден път, но резултатите са видими. Благодаря на ген. Петров - Вие показахте какъв човек трябва да бъде началникът на ВМА. За мен това е безценно”, заяви проф. д-р Венцислав Мутафчийски и обеща, че ще продължи традициите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови