Център за интегрирана онкология и палиативна грижа

OFFNews 28 ноември 2017 в 10:00 3192 2

Анадолу Медицински център

Много пациенти и техните семейства имат чувството, че губят контрол над живота си, след като чуят диагноза рак. Правото на пациента да взема решения, подкрепата и облекчаването на страданията, му помогат да се справи с промените в живота, да възвърне чувството за контрол и да запази достойнството си по време на лечението.

Ние в Анадолу Медицински Център смятаме, че грижата за пациента включва и това той да има информацията и подкрепата, от която се нуждае, за да взема решения и да участва в лечението и възстановяването си. Затова нашите лекуващи лекари и опитни специалисти дават ясни и подробни обяснения за възможните опции на лечението, включително за рисковете и ползите, за несигурността и развитието на всеки етап от процеса. Това гарантира, не само че пациентите и техните семейства са активни участници в решенията, но и че планът за лечението зачита индивидуалните им нужди и предпочитания.

Физическите и емоционалните последствия от рака и лечението му могат да се различават при различните хора. Проф. Kьомюрчю представя палиативните грижи в Анадолу Медицински Център. Персоналната програма за палиативни грижи предлага комплексни решения за широк спектър от специфичните потребности на пациента: физически проблеми като болка, умора, загуба на апетит, гадене, повръщане, задух и безсъние; емоционални проблеми като депресия, тревожност и страх; социални проблеми, като финансови и правни тревоги, тревоги за осигуреност и работа; и духовни проблеми като смисъл на борбата за живот и др. Мултидисциплинарният подход е от особена важност – разчита се на съвместната работа между лекари, фармацевти, сестри, социални работници, психолози и други специалисти, при изготвянето и осъществяването на плана за грижа за намаляване страданието на пациента, съобразно неговите нужди и неговото състояние.

Отделението за Палиативни грижи разполага с 15 легла и е акредитирано от ЕSМО (Европейската асоциация по медицинска онкология) като Център за интегрирана онкология и палиативна грижа. Палиативните грижи се планират през всички стадии на рака – от диагностицирането, по време на лечението, проследяването и грижите в края на живота. Такива грижи могат послужат на хора с хронични заболявания като рак, сърдечни или белодробни болести, бъбречна недостатъчност или неврологични болести.

Към отделението работи звено по Алгиатрия, посветено на управление на болката. Проф. Юджел споделя: „Хроничната болка представлява комплексен медицински проблем, който може да има огромно влияние върху човешкия живот. В отделението се лекуват най-вече болки, свързани с ракови заболявания, но и други различни типове хронична болка - болки в главата, гърба и врата, невропатични болки, висцерална болка, болки в мускулите, пост-травматични болки, болки след хирургическа интервенция и др. Болката е лично преживяване и изисква персонален метод на лечение. Акцентираме върху пациента и предлагаме най-съвременните методи и подходи на лечение. След обстойно диагностициране предоставяме на пациента най-подходящия план за лечение с най-добрата и ефективна комбинация от: медицински терапии, физиотерапии, инвазивни процедури, допълнителни техники, психиатрични подходи, както и хирургични терапии.“

Палиативните грижи не са насочени към лечение, но подобряват качеството на живот на пациентите, изправени пред животозастрашаващи заболявания и на техните семейства.
Анадолу Медицински Център работи в стратегическо сътрудничество с John Hopkins Medicine за подобряване на медицинските стандарти и е първата болница на Балканите, която получи бронзова акредитация "Planetree Грижа за пациента".


Повече информация можете да получите на www.anadolumedicalcenter.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

28.11 2017 в 11:52

Такива статии би трябвало да се публикуват с маркер "спонсорирана публикация" или нещо подобно.

Иначе то е ясно че някой трябва и тая работа да върши.

А къде е този център?

6145

1

kokoten

28.11 2017 в 10:46

Мръсници...държавата заеба и тази дейност и сега ни налазват всякакви боклуци които искат да ни одерат кожата,едва ли не ни правят услуга....не се чудете кой краде парите на българите за здраве,това не са лекарите,частните болници или фармацевтите,в БГ кражбата от парите за здраве се е превърнало в държавна политика и докато не се смени политиката,нищо няма да е наред в държавата....