„Спрете кафето и цигарите за 3 дни и ще си платите здравните вноски“

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2015 в 15:51 11537 34

Снимка БГНЕС

Една здравна вноска на месец е 16.80 лева. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари. Ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни вноски. Това заяви здравният министър Петър Москов в коментар за критиките, според които хората не си плащат здравните вноски, защото нямат финансовата възможност.

Ако ми вменявате социална вина, приемете, че като човек искам да защитя всички хора, които независимо какво им дава системата през годините са били коректни спрямо закона. Ако аз и вие сме се осигурявали всеки месец, то няма причина някой друг да не го е правил, подчерта министърът.

По думите му тези, които смятат, че държавата изнудва за плащането на здравни вноски назад във времето, и изказванията, че системата е недофинансирана, си противоречат взаимно.

Москов коментира и смяната на ръководството на Окръжна болница в София.

Уволнението не е персонално, а е като всяка друга смяна на ръководство на болница. Сменят се шефове на банки и това се смята за обичайно, но като се смени директор на болница, изведнъж става държавен въпрос. Нямам една причина за смяната на директора на „Св. Анна“, а 7 млн. и всички в КТБ.

По повод липсващите ваксини Москов обясни, че Турция ще ни дари безвъзмездно 100 000 ваксини и по този начин проблемът е решен до края на годината.Турция пък има нужда от друг вид ваксина, която ние ще им предоставим.

Проблемът с ваксините се появи отново, след като нито една фирма не се яви на обявения от здравното министерство търг за фирма доставчик.

Ваксините, които ще получим, са същите по вид, с които са били имунизирани децата досега. Те ще са в България в понеделник, допълни Москов.

За следващата година ще очакваме отрано фармацевтичната индустрия на влезе в преговори - държавата няма да се поддава на изнудване. Ако имат желание да реализират търговската си дейност в България, да се явят на търг, подчерта министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2015 в 20:38

когато види светлина през крив макарон чак тогава ще внеса парите за месеците които са пропуснати !

18.06 2015 в 16:40

Москов за пореден път се насира,но не бива да му се сърдим.Цял живот е умирал от кеф,чувайки,пръдни и,гледайки,сране,само че,сега май е объркал времето и мястото.

18.06 2015 в 13:05

А не може ли да почнем да си плащаме при лекарите, така или иначе го правим и да няма здравни осигуровки и да спрете са крадете пари от държавата престъпници мръсни.....

18.06 2015 в 10:34

Спрете и да обядвате и вечеряте и ще си платите данъците към "територията Булгаристан". Ако пък и спрете да закусвате,...... тогава ще настане такъв живот....приказен от долната земя.

18.06 2015 в 09:11

А ако не пуша и не пия! Ко прайм?
Тъпак!

18.06 2015 в 03:12

ПОЛУДЯЛ НАРКОМАН ТОВА Е НОВА МЕДИЦИНСКА ДИАГНОЗА,КОЯТО ЩЕ ИЗТРЕБИ БЪЛГАРИТЕ ДО КРАК.ХАК ДА ВИ Е!

17.06 2015 в 23:18

Абсолютно прав е министърът! Браво!

17.06 2015 в 23:04

Ще спрем цигарите кога хер Московиц спре да шмърка белото...

17.06 2015 в 22:05

Горд съм с такива министри кат Москов!
Толкова много работа свърши човека, че направо обра народната възхита.Браво на Бойко, че му се довери - ще свърши нужното.

....да вкара законно платеното здравеопазване със допълнителните пакети
....ще подготви нужните атрактивни болници и прилежащите им ТЕРЕНИ в апетитни хапки за ПРИВАТИЗИРАНЕ
....ще стимулира развитието на атрактивен бизнес модел за в бъдеще - Траурни агенции с плътна и постоянно нарастваща дейност.
Другото е ясно - лекарското и фармацевтично съсловие ще отчитат правилно и коректно УСВОЯВАНЕТО на средствата от касата.
Другарите политици искат да им се дава...кредит на доверие, но паралелно с това и вноски , данъци и глоби.

17.06 2015 в 21:41

" Ама опорните точки са да се плюе по Москов, "

Няма опорни точки. По Москов има много за какво да се плюе -- в момента върви доразсипване на здравната система без причина.

Процедурите за възстановяване на правата са много отпреди Москов и нямат нищо общо с него и золумите, които почват.