Доктор в „Софиямед”: Мислихме, че бебето е изтървано

OFFNews Последна промяна на 02 май 2015 в 17:51 10810 9

„Мислихме, че бебето е изтървано. Започнахме да разпитваме персонала, никой нищо не каза.” Това заяви д-р Валери Немцов, който е завеждащ гинекологичното отделение на болница „Софиямед”, пред Нова телевизия.

Д-р Немцов разказа какво точно се е случило с малката Никол.

Детото се ражда във вторник. Всичко върви прекрасно с него и майката до един момент. Проблемът възниква в събота сутринта. Тогава акушерката Емилия Ковачева казва, че с това дете има проблем и то изглежда „бледо и отпуснато”. Назначават се и се правят изследвания на новороденото. От резултатите се вижда, че Никол има анемия. Единственият начин, по който се лекува анемията е кръвопреливане, обяснява докторът. Майката се съгласява, започва кръвопреливане, но Никол не се подобрява. Това е и причината от „Софиямед” да вземат решение да препратят детето в болница „Токуда”.

До този момент никой от персонала не знае какво се е случило. Сигналът в полицията е подаден от "Токуда". Тогава от "Софиямед" решават да проверят случая. Разговарят с персонала и взимат записите от камерите от вторник, когато е родена Никол, до събота сутринта. Твърде много време обаче се изисква, за да се изгледат записите внимателно, без да се пропусне нито един момент, за толкова дълъг период, коментира Немцов. 

„Всичко беше прекрасно до един момент. Някой направи нещо. Искаме да разберем кой и да си понесе наказанието”. Така д-р Немцов преразказва думите на бащата на новородената Никол. Тогава майката на момиченцето насочва лекарите към последната нощ на дъщеря си в „Софиямед”.

Според д-р Немцов няма как преумората да е в основата на поведението на акушерката. Преди това свое 24-часово дежурство Емилия е почивала 5 дни. „Смените в нашето отделение не са тежки. Ние за миналата година имаме 411 раждания на здрави, нормални, хубави бебета т.е те (бел. ред. акушерките) не са натоварени”, допълва завеждащият отделението.

„Всички работим на няколко места”, споделя пък друг колега на Емилия. По думите му дежурствата с Ковачева винаги са били много спокойни.

Даниела Павлова е акушерката, която е била на смяна заедно с Емилия в злополучната нощ. Тя разказва, че двете се познават от около година, но са в по-близки отношения от октомври месец 2014 г. Дежурството е започнало съвсем нормално, без никакви проблеми и притеснения, категорична е Павлова.

В края на интервюто си д-р Немцов заяви, че би искал да види кой е човекът, който предостави видеото на медиите. Всички от болницата, видели записа, са дали обещание да не го предоставят. Някой обаче го е направил, най-вероятно заради пари. И този някой си има име, коментира докторът.

Припомняме, че тази седмица Софийският апелативен съд (САС) реши окончателно да остави Емилия Ковачева в ареста. По време на заседанието адвокатът й многократно подчерта, че видеото, което е основно доказателство по делото, неправомерно е разпространено и заради него е наложен медиен натиск върху клиентката му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.05 2015 в 10:04

Аха, един вид да ги изтървавате във вашата болница е нормално, та затова не сте се сетили, че може да е бито бебето.

03.05 2015 в 16:15

"Всички от болницата, видели записа, са дали обещание да не го предоставят. Някой обаче го е направил..."
Да, направил го е! Браво на него! Иначе щяха да обвинят или майката или... просто щяха да го оставят да си умре в скапаната им болница. И да кажат - ми... това е. Не бъдете нагли! Всичко се връща на тоя свят!!!

03.05 2015 в 10:57

Случаят тотално се изроди и все повече ми прилича на "лов на вещици". Случаите, в които майки "изтрещяват" и нараняват бебето си, дори го убиват, са толкова много, че няма да повярвате на статистиката. Да, това, което е направила акушерката е ненормално, проява на чудовищна агресия! Но ако има истински случай на временна невменяемост в тази държава, то това е този!

03.05 2015 в 08:02

Този тип видеа се заснемат с цел да подпомагат криминални разследвания.

От къде на къде някакъв си доктор, пък бил той и завеждаш отделение ще търси "виновника" разпорстранил видеото, и ще недоволства че е показано пред медиите. Виновника в случая е болницата, не този който е предал видеото.

Софиямед дължи видеото на полицията и пълна прозрачност пред клиентите си. И ако болницата дръзне да недоволства публично едва ли не заканвайки се на "предателя", то значи че са гнусни престъпници.

Заканвайте се на смотаните си акушерки, глупаци такива, не на нормалните хора!


03.05 2015 в 06:56

На Немцови не им върви тая година! И този в Москва, и този в София!

02.05 2015 в 21:21

А??? Значи съвсем системно нарушавате трудовото законодателство в тая болница???????
Другите (дет се опитват да спазват правила и норми и закони), Като как по точно да бъдат "равнопоставени" - за да бъде спазен принципа "свобод пазар"????
При това с парички от държавния бюджет (от моЙте данъци).
Тия не са Ора, бре. Третират пациентите като "добитък", "дойна крава" и прочее определения.
ОСТАВКА, ЗАКРИВАЙ, нихната ..........
Отрязахте си клона сами

02.05 2015 в 21:10

След като има камера, не би трябвало информацията във всички статии да се разминава!
Страшно е да си играем с човешки живот,особено с живота на новородено дете.
И страшно е да се прикрива престъпление,чието и да е то!

02.05 2015 в 20:42

Какво е правила другата акушерка на смяна?Не е ли чула,че бебето плаче и влизала ли е тя при него?2

02.05 2015 в 19:35

Перверзия! Това, че са изтървали бебето, е реклама. Но това, че са изтървали записа вече е проблем.