Шефът на Спешната помощ в София с последно предупреждение за уволнение

Проверяват всички обществени поръчки към здравното министерство

OFFNews 22 март 2016 в 20:31 4565 2

Министърът на здравеопазването Петър Москов издаде заповед за последно предупреждение за уволнение на директора на Центъра за спешна медицинска помощ в София д-р Георги Гелев. Причината е недостатъчно упражнен контрол, съобщиха от здравното министерство. 

От ведомството не уточняват какъв е поводът за мярката, но се посочва, че на Гелев е наредено да прекрати договора за доставка на горива за линейки, както и в 14-дневен срок да осигури редовно зареждане на санитарните автомобили на ЦСМП-София и София-област на територията на съответните общини.

Преди дни разследване на Нова телевизия показа, че линейки от Пирдоп, Елин Пелин и Своге пътуват по 200 км, за да заредят гориво в конкретна бензиностанция. 

След разкритието здравното министерство започна проверка, а зам.-министърът Ваньо Шарков обясни, че линейките изминават това разстояние, за да заредят, защото в тези градове няма обекти на веригата бензиностанции, с която има сключен договор. 

Петър Москов е наредил днес на Дирекцията за нормативно регулиране и обществени поръчки да се подготви проект за изменение на постановлението, което причислява ЦСМП и другите второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министъра на здравеопазването в рамковите споразумения за доставка на автомобилно гориво.

В същото време вече тече проверка от инспектората на всички обществени поръчки на всички 145 второстепенни изпълнители към здравното министерство, допълниха от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!