Само за 8 часа бяха събрани парите за респираторите за Александровска

Владимир Йончев 21 март 2020 в 14:53 9523 3

Нов рекорд за най-бързо събиране на дарителски средства в България бе поставен вчера. Над 220 000 хиляди лева за респираторни апарати за Александровска болница се събраха само за 8 часа.

Сумата е дори още по-голяма, защото все още не са отразени парите от големите дарители, които постъпиха по банковата сметка на helpcarma. Дарителите са над 1500 души, които помагат с от 5 до 3000 евро, плюс 2 големи корпоративни дарения от Ростар - продуктите на Гурменица и Trader.bg, всяко за по един апарат. Най-малката дарителка е на 6 г. с 30 евро.

Всички дарения са безусловни.

Парите, които са над необходимата за закупуването на респиратиори, също ще отидат по сметката на Александровска болница. Те ще се използва за закупуването на консумативи.

Десислава Олованова, един от организаторите на кампанията, написа във Фейсбук:

Сега благодарностите - медиите, без които това никога нямаше да се случи и които безусловно, безвъзмездно и бързо реагираха. Бяха много, със сигурност ще пропусна някой, но все пак - Netinfo, Dir.bg, Bulevardbulgaria.bg, Novini.bg, OFFNews.bg, 24 часа, Darik, Българско Национално радио, Нова ТВ, Момичетата от града и много други, благодаря ви за безусловната подкрепа, страхотни сте! Благодаря на helpcarma, които направиха невзможното като време за организация. Благодарим за юридическата подкрепа на адвокатско дружество "Попов, Арнаудов и партньори". На Кръстина Стефанова и Сибина Григорова, както и на чудесните McCann Sofia и Банерджийница за материлите за кампанията.

OFFNews получи благодарествено писмо от организаторите, в което се казва;

Скъпи приятели,

Кампанията “България за България” изразява огромната си благодарност към OFFNews.bg, които бяха първата медия, подкрепила информационно дарителската кампания за събиране на средства за респираторни апарати за Александровска болница. Безусловната ви и светкавична подкрепа беше от огромно значение за рекордната бързина, с която бяха събрани над 130 000 евро за 7 часа. Благодарим ви както за информационната подкрепа, така и за безвъзмездното предоставяне на реклама на сайта ви! Много от читателите на OFFNews се включиха в кампанията и дариха. С общи усилия постигнахме не само финансова, но и общочовешка цел - да бъдем заедно в труден момент.

Редакцията благодари на всички свои читатели, които откликнаха и се включиха с дарения! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

21.03 2020 в 16:50

Хаха, ебавам се бе, нали условието на Доби беше че ше даде ако неговите хора се лекуват с предимство.

13214

2

XR4

21.03 2020 в 16:46

Ел, кво са ти виновни хората? Там друг е за еб@не.

77927

1

El Commandante

21.03 2020 в 15:47

Бележка под линия: Нема да лекуваме работещи в Уолтопия, да мрат, к*р за тех.