Починалият в Банско китаец не е бил заразен с коронавирус. Преди смъртта си прекарал часове в сауната на хотела

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2020 в 08:13 2955 1

Китайският гражданин, който почина в хотел в Банско, не е бил болен от коронавирус, обяви на извънреден брифинг рано тази сутрин здравния министър Кирил Ананиев.

Той изрази съболезнования на близките на 55-годишния Зен Юнг Занг и поясни, че от няколко години мъжът живее във Великобритания и за последно е бил в Китай през 2018 г., много преди да се появи новия коронавирус.

Занг е имал сърдечни проблеми - прекарал е инфаркт в миналото. Въпреки това обаче е прекарал повече от 2-3 часа в спортния център на хотела в курорта ни, където дошъл на почивка. Повечето време е бил в сауната - каза министърът и допълни: "Знаете, че хора със сърдечни заболявания такива големи натоварвания са много опасни".

Аутопсията в Благоевградската болница дава определено симптоми за нов инфаркт, каза министърът. Протоколът ще бъде готов по обед днес, но това са първите изводи на екипа.

Мъжът почина в събота вечерта. Прилошало му, паднал и почти веднага издъхнал. Пристигналият на място медицински екип само е установил смъртта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови