Оживелият след удар от мълния Гошко иска да стане футболист като Меси

OFFNews 02 август 2023 в 10:38 5741 0

Гошко с родителите

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Оцелялото дете с родителите си

Осемгодишният Гошко, който оживя след удар от мълния, мечтае да стане футболист "като Меси". Смутеното от медийното внимание момче заяви, че вече не иска да ходи на плаж. Днес в Бургас родителите му Цветанка и Георги Тодорови го доведоха за среща с журналисти, заедно с по-малката му сестричка. Вчера момчето беше изписано от УМБАЛ Бургас.

Това е младежът, който претърпя тази светкавица, която преобърна живота ни преди 10-ина дена, но да благодарим на всички и да е жив и здрав. Благодарим най-вече на докторите в болницата, на тези, които ни докараха до болницата. Успях да изнамеря жената, която ни докара доста бързо през целия град на червен сигнал. Един господин, който ми помогна да го докарам, не можах да разбера кой е, разказва развълнуваният баща на момчето.

Той сподели, че на рождения му ден, който е бил наскоро, си е пожелал синът му да е жив и здрав и е щастлив, че желанието му се е сбъднало. 

"Да ритам" е единственото, което иска Георги, който по думите на баща му "все още се възстановява с ходенето". Мъжът добавя, че детето е в трети клас и не е искало да идва на срещата с журналисти, защото е срамежливо.

Родителите разказват и какво се е случило в злополучния ден.

"Тъй като дъщеря ми тренира модерен балет и там са тренировките, решихме като я закараме да се разходим, докато тя тренира. Наистина бурята стана за нямаше и 5 минути. Беше голяма паника, тъй като много деца тренират там, гледаха да ги приберат, имаше само едно заведение, където можеш да се скриеш и ние решихме да бягаме", казва майката Цветелина.

В момента, в който тръгнахме да бягаме, той тръгна по-напред със сестра си, тя беше пред него. Като гръм от ясно небе. Светкавицата го удари и падна като покосен. Първоначално веднага започнахме да го реанимираме със съпругата. На два пъти го връщахме към дишане на плажа, но не ставаше добре. Един господин ми го откопчи от ръцете и направо тръгнахме към кола. Първата кола, която беше горе, беше запалена и хората бяха вътре. Направо влязохме и тръгнахме към болницата. Не знам как сме го закарали до болницата, само се надявах да диша. Да благодаря на Господ е добре, жив и здрав е, няма увреждания и много благодаря на докторите, на д-р Тодоров, благодаря на кмета, тъй като още от първия час имаше готовност да го транспортират до София, благодаря и на полицаите, които реагираха. В реанимацията има уникални доктори. Дължа живота на този юнак на тях, казва Георги.

Съпругата му добавя, че всяко отделение, в което е било детето им, се е борило за живота му.

На въпрос откъде знаят как да окажат първа помощ, бащата обясни, че са минали курсове на БЧК и на работното си място. "И от филми, които сме гледали. Не мислех, че ще ми послужат някога, но спасява човешки живот. Съветът ми е наблягайте повече на тези работи, защото наистина спасяват човешки живот. Живият пример е пред нас", казва бащата.

Запитани какво си пожелават двамата родители са единодушни - здраве, защото това е най-важното. Всичко останало е преходно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!