Щастлива развръзка в Бургас. Удареното от мълния момче се възстановява успешно

OFFNews 25 юли 2023 в 09:29 8453 0

Спешно отделение

Снимка БГНЕС

Спешно отделение, УМБАЛ Бургас

Осемгодишното момче, което беше ударено от мълния на централния плаж в Бургас, вече е изведено от Отделението по реанимация и анестезиология и се възстановява. Детето вече е контактно.

Инцидентът стана миналата седмица, когато семейство се отправя към заведение, за да потърси подслон от бурята, но преди да стигне едното от двете им деца е поразено от мълнията. Няколко дни лекарите от УМБАЛ-Бургас се борят за живота на детето.

Детето е изключително добре, възстановява се в Първа хирургия на болницата, имаме щастлива развръзка. Подробности за самия инцидент не знам, има входно-изходно отвърстие по тялото си. За щастие, процентът изгаряния е малък и колегите успешно ги третират, обясни по bTV д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБаЛ Бургас.

По думите му поредица от щастливи събития е довела до успешна развръзка. На първо място е адекватната реакция на родителите, обясни той.

Те са предприели необходимите реанимационни действия, защото имаме изключително кратък критичен момент, в който, ако до мозъка не достига кръв, загива след петата минута. Изключително добре са се случили нещата. Въпреки че беше докарано в клинична смърт, с адекватната реакция и реанимационни действия и в болницата сърдечният ритъм беше възстановен. Детето веднага беше интубирано, обдишано от апарат. С медикаменти се възстанови сърдечният ритъм, каза д-р Тодоров.

Той е разговарял с него и родителите му. "Изключително жизнено и позитивно дете, питаше кога ще го изпишем, за да отидат да играят футбол", коментира лекарят.

Очаква се момчето да бъде изписано в края на седмицата с препоръки за домашно лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!