Добри новини от Бургас: Мозъкът на удареното от мълния дете е без поражения, извеждат го от кома (обновена)

OFFNews 21 юли 2023 в 10:04 5037 0

Входът на болницата в Бургас, където е настанено детето.

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Входът на болницата в Бургас, където е настанено детето.

Добри новини дойдоха от бургаската болница ден, след като там бе прието дете, ударено от мълния. Няма поражения по главния мозък на 8-годишното момченце, е показал скенерът – съобщи д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на болницата, пред „24 часа“. Това означава, че детето ще може да бъде изведено от медикаментозната кома, в която бе поставено. След това предстои проследяване на неврологичния му статус.

Детето бе поразено от светкавица в Морската градина на Бургас вчера привечер. Семейството – родителите с момченцето и момиченцето си – се разхождало навън, когато внезапно се извила буря. Хукнали към най-близкия ресторант, за да се подслонят, но в това време едното им дете било ударено от светкавица. Били още на пясъка на плажа.

Майката веднага започнала да прави изкуствено дишане, а бащата – сърдечен масаж. Въпреки усилията им да спасят детето си, то е откарано в болницата в клинична смърт, без дишане, без пулс. Лекари го интубирали веднага и пет минути по-късно успели да възстановят сърдечната му дейност.

Детето е с опасност за живота. Има изгаряния в областта на седалището и гърдите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика