Обмислят ваксинираните да могат да посещават театри и концерти дори и при голям брой заразени

OFFNews 11 август 2021 в 21:30 3892 0

Снимка Архив

Ваксинираните срещу Covid-19 да могат да посещават културни и развлекателни мероприятия, дори и при влошаване на противоепидемичната обстановка, около това се обединиха здравният министър Стойчо Кацаров, зам.-министрите на културата и Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство.

Новината идва след днешната среща в здравното министерство, на която всички се обединиха около мнението, че е проблемът с пандемията е изключително сериозен, но трябва да се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.

Освен това стана ясно, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов "Подкрепи българската култура, сложи си ваксина".

Срещата се случи на фона на вчерашното изказване на на директора на РЗИ-София Данчо Пенчев за ново затягане на мерките в София и последвалата реакция от здравното министерство, откъдето отрекоха, че министър Стойчо Кацаров ще издава такава заповед. 

Освен това днес се проведе и протест на собствениците и работещите във заведенията, който завърши с шествие на МЗ и искането на оставката на здравния министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови