НЗОК проверява болниците в Благоевград, Петрич и Гоце Делчев

OFFNews 07 март 2014 в 17:16 1588 0

НЗОК започна проверки в болниците в Благоевград, Петрич и Гоце Делчев

Здравната каса е започнала проверки в областната болница в Благоевград и в общинските болници в Петрич и Гоце Делчев, съобщи БНР.

Ще бъдат проверени дейностите на лечебните заведения по клинични пътеки, документацията по приема на пациенти, както и времето им на пребиваване в болницата. Целта на проверката на НЗОК е да се установи дали има неоснователно надвишаване на лимити.

В болницата в Гоце Делчев не са констатирани сериозни нарушения до момента.

През следващата седмица ще бъдат готови становищата и протоколите с резултатите от ревизията на болниците в Петрич и Благоевград.

Проверките в различни болници започнаха още през есента на миналата година заради значително превишаване на лимити по клинични пътеки.

След проверките се оказа, че болниците ще получат с 500 000 лева по-малко, тъй като част от пациентите са приемани в лечебните заведения, без да има нужда от това.

Получаваме сигнали, че има болници, в които се изсипват пациенти с автобуси, за да се източи Касата, заяви тогава управителят на НЗОК Румяна Тодорова, като посочи, че ще започнат масови проверки, за да се установи кои са тези болници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови