Ненков: В здравеопазването има много пари – и да се крадат, и да останат

OFFNews 21 януари 2015 в 19:46 3906 0

Мирослав Ненков

В здравеопазването има много пари. Ако се управляват правилно, ще има и да се открадне, и да остане. В момента обаче всичко се краде. Това заяви здравният министър от служебното правителство на Георги Близнашки д-р Мирослав Ненков.

Два дни няма да ми стигнат да разкажа какво ме разочарова, докато бях министър. На първо място обаче е предателството. Вземането на подкуп е едно от най-гадните неща, с които се сблъсках, докато бях във властта, коментира Ненков.

Схемите се правят така, че да могат да им противодействат само умни хора, които искат да противодействат. Много добре си поговорихме с настоящия здравен министър, когато му предадох властта, допълни той.

Ненков посочи още, че му харесват идеите за реформи на Петър Москов. Като приемр той посочи идеята за премахването на ТЕЛК-овете.

Няма причина лекарите, които диагностицират пациенти, да не могат да определят каква е степента на увреждане. Нали това им е работата, правят го всеки ден. А социалната страна на ТЕЛК-а не е тяхна работа да определят, коментира бившият здравен министър.

По думите му Москов е прав и за нападенията над спешни екипи. Цифрите, които съобщава, са му дадени от спешните центрове в страната. Не е седнал в кабинета да си измисли цифра. От тези нападения повечето са в ромски махали. Това не е лошо за циганите, това е факт, как да се нарече иначе, каза Ненков.

Заради неточна цифра да му се иска оставката на доктор Москов, когато той започва да прави крачици напред, това не го разбирам, подчерта Мирослав Ненков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!