Националната кардиологична болница с нов апарат

Ангиографът ще увеличи капацитета на болницата за спешно лечение на инфаркт и инсулт

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2021 в 15:50 1031 0

Нов монопланов ангиограф откриха в Националната кардиологична болница.

Модерната апаратура ще бъде в помощ на специалистите при прилагането на най-съвременните методи за лечение на заболявания на сърдечно-съдовата система: остър инфаркт, инсулт, исхемична болест на сърцето, стенокардия, заболявания на аортата и др.

Големите предимства на модерния апарат са, че той е с изключително високо качество на образа, съпроводено с много ниска лъчева доза с цели 60% редукция на лъчевото натоварване, което го прави и изключително щадящ за пациентите и лекарите. Друга полза за пациентите е, че новият ангиограф спестява и количеството контрастно вещество, което е необходимо за процедурата.

С апарата могат да се правят 3D реконструкции в реално време, което допълнително подпомага и улеснява специалистите и съкращава времето за извършваната от тях процедура. Допълнително предимство и иновация е, че ангиографът може да добавя образи от друга диагностична апаратура. 

Характеристиките на новия апарат са в основата на прилагането на иновативни подходи в интервенционалното речение от специалистите на НКБ в съчетание с опита им на национално и европейско ниво.

Инвестицията е на стойност 1,8 млн. лв. и е финансирана от Министерство на здравеопазването. На официалното откриване на апарата присъства здравният министър – д-р Стойчо Кацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !