Quantcast

Москов: Кметовете да гарантират, че спешните медици няма да бъдат бити

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2014 в 20:57 8214 8

Представител на местната власт трябва да гарантира, че когато линейка отива да оказва спешна помощ след сигнал, медиците няма да бъдат бити. Това заяви здравният министър д-р Петър Москов по повод поредния случай на насилие над спешен екип във Врачеш.

Москов изрази позицията по време на заседанието на парламентарните комисии по здравеопазване, социална политика и по бюджет и финанси, които приеха на първо четене бюджета на държавата и бюджета на Здравната каса за 2015 г.

При поредния случай на насилие над спешни медици лекарка е била нападната и бита от двама роми при посещение на бременна пациентка в ботевградското село Врачеш.

Бесен съм, че кметът не е успял да гарантира сигурността на екипа. Това няма да се повтори, но не защото нещо се е променило, а защото линейката няма да отиде отново там, подчерта Москов.

Много се съмнявам, че в селото отново ще отиде линейка от Спешна помощ-София област, ако кметът на Врачеш не е лично там, за да осигури сигурността на лекарите, каза Москов.

По повод бюджета на НЗОК за 2015 г. Москов обясни, че независимо, че са намалени с 80 млн. лева, те са повече от парите за Здравната каса за тази година заедно с актуализациите на бюджета.

Първоначално са планирани с 80 млн. лева повече от сега, защото бюджетът е сравняван с тазгодишния, без да се извади сумата, с която са разплатени старите задължения за 2013 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2014 в 10:02

Депутатите избрани от въпросния електорат да придружават линейката. А не ДПС да реве - да проявят самоинициатива и да докажат, че електората им не бие.

08.12 2014 в 10:34

Ти си идиот. Колкото и да вдигаш санкциите няма да се промени нищо ако няма кой да ги наложи. Наказания и сега има, но не са приложени. Защо след такова абсурдно изказване бихме ти дали да управляваш? Всеки е готов за управленец в тази държава...

05.12 2014 в 12:48

Предложение: 10 години затвор, без право на обжалване, за нападение над: лекар, полицай, пожарникар. Море дайте ми управлението, да видите как всичкото циган ще бъде превъзпитано за отрицателно време.

04.12 2014 в 23:07

Бият ги защото си гледат интереса. Линейките са малко и винаги закъсняват, защото трябва да покриват много по-голяма територия и случаи отколкото релано могат. А като дойда разбираемо изнервените доктори изобщо не се свенят да си изкарат яда на болните и/или близките им. Изморен доктор, който е готов да работи на фона на този стрес не най-кадърното нещо на света и това си личи. Когато си викнал линейка изобщо не ти е до това изнервен некадърник да ти се дърви насреща. И според възпитанието - или го тръпиш или го биеш. Ако решиш да покажеш възпитание и на фона на простащината на БП отговориш със сигнал за тяхното безотговорно държание, тогава разбираш, че е трябвало да ги набиеш докато са ти под ръка. Сигналите от подобен тип имат успеваемостта на тези срещу депутат. Най-много да ти се посмее някой друг този път корумпиран некадърник.

03.12 2014 в 22:23

А-а! Никакво линчуване! Боят си е нормална ромска реакция пардон - традиция, и ако се премахне - ето ти междуетническо напрежение, каквото и ДПС не може да си представи. Толерантност и смирение трябва, че разни правозащитници само това чакат - някой набит българин да гъкне, и да уредят - я дело, я санкции от Брюксел. Просто трябва да раздадат по една каска на докторите от Бърза помощ, и повечко дрехи - и почти няма да усещат традиционния пердах, а след време може и да се включват с готовност в боя (зер - традициите трябва да се уважават и развиват)!

03.12 2014 в 21:53

@off бият ги заради адреналина. Миналата година, лятото пред нас стана някакъв "джумбюш", когата излязох на тераса се чуваха викове "Помощ, убиха го!Някой да се обади на 911! Кръвта му изтича"(беше женски глас около 20год) 5 мин по-късно се чуваше още глъчка, и вик "Айде бе къде са тия 15минути никакви ги няма". Секунди по-късно се появи линейка (живея бриблизително в центъра и болницата е 3-5 мин с кола) Като излязаха медиците ги посрещнаха с "Айде бе от 1/2 час сме тука, бахти тъпаците! Човека умира тука"
Добави още 3-4 калпака, малко алкохол и си готов.
На "умиращия" медиците го хванаха за ръка, изправиха го и му помогнаха да се качи в линейката.

03.12 2014 в 21:26

Не разбирам защо ще бият лекар от спешна помощ. Не разбирам. Някой д ами обясни.

Тия трябва до отидем и да ги линчуваме. Е така на центъра на селото да ги разпънем на кръстове с пирони надолу с главит епо римски обичай и да седят докато изгният.

03.12 2014 в 21:08

http://www.infosi.bg/wp-content/uploads/2014/09/naglec.jpg
Само такива кметове вече. Баси министъра.