Петър Москов: Ако реформите не успеят, идва Путин

Ивайло Анев 30 ноември 2014 в 09:46 12851 62

Министърът на здравеопазването и заместник-председател на ДСБ Петър Москов

Реформаторският блок трябва да бъде ваксина за политическия живот. Ако усилията ни не успеят, това, което следва, е или Путин, или Уго Чавес.

Това заяви здравният министър Петър Москов в интервю за Нова тв.

По думите му не може да се говори за две коалиции в Реформаторския блок, а по-скоро за две тенденции.

„Ако целта е била едни малки, разбити организационно, структурно и идейно политически партии, отломки от синята политическа традиция да се съберат, да влязат в парламента и при възможност да участват във властта, то тогава целта на Реформаторския блок е постигната и този му характер и вид може да продължава”, обяви Москов.

Той посочи като вариант за развитие на Реформаторския блок чрез оформянето на нова партия в рамките на коалицията с другите съществуващи коалиционни партии.

"Формирането на подкрепа към коалицията и без това е достатъчно сложна. Въпросът е дали Блокът ще бъде част от изгубените надежди на цяло едно поколение или ще бъде ваксината за изцеление на политическия живот. Дали Реформаторите ще имат лидер не трябва да е самоцел, а това те да са единни в платформата си", споделя мнението си по отношение единността на Реформаторите министърът.

По отношение на казуса с Орхан Исмаилов според здравния министър задачата на Патриотите е да разчупят оковите, в които ги слагат, а ГЕРБ и Реформаторите да устоят на предизвикателството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!