Quantcast

Депутатите одобриха 100 млн. лв. допълнително за НЗОК без дебати в комисия

Нели Чолашка Последна промяна на 25 ноември 2014 в 11:51 2084 1

100 млн. лв. допълнително за Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) към бюджета й за тази година одобриха на второ четене депутатите от временната бюджетна комисия.

В пленарна зала гласуването на първо четене на актуализацията на бюджета на НЗОК беше предшествано от 3-часови дебати за състоянието на здравната система.

В крайна сметка в зала актуализацията беше подкрепена от всички партии в парламента освен от БСП и "Атака". В комисията проектът беше подкрепен от всички депутати единодушно.

С актуализацията на бюджета на Здравната каса тя ще получи допълнителни 100 милиона лева от държавния бюджет.

Половината от тях са предвидени за болнично лечение. 25 милиона – за лекарства и диетични храни, 15 милиона за лечение на онкоболните и 10 милиона за медицински консумативи.

"Благодаря на комисията от името на всички наши договорни партньори", каза шефът на Здравната каса д-р Румяна Тодорова.

Зам.-финансовият министър Кирил Ананиев пък напомни, че вчера здравният министър Петър Москов е внесъл в Министерството на финансите нова Стратегия за болничната и доболничната помощ и вероятно те ще бъдат гласувани утре от Министерския съвет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.11 2014 в 13:20

В страницата на НС, от доклада по законопроекта става ясно, че сумата е 100 хил. лв. Нещо не е наред. 100 млн лева до края на тази година е ужасно голямо недоразумение. Или аз не разбирам от аритметика. Моля поправете ме, ако греша.