Министър Кацаров: Зелен сертификат трябва да има, докато се ваксинират по-голямата част от хората

OFFNews 18 ноември 2021 в 07:50 4952 2

Зелените сертификати трябва да продължат да действат, докато не се ваксинира по-голяма част от населението. 

Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров по Нова тв.

Ние сме членове на политически кабинет, кодексът на труда няма никакво отношение към прекратяване на договорите ни. Никой не ни дължи обяснения, заяви той по повод освобождаването на зам.-министъра на здравеопазването Димитър Петров без мотиви вчера. Право на министър-председателя е да освободи, когото прецени, каза още Кацаров и не съобщи причините за отстраняването на заместника си. 

Всеки носи отговорност за действията си, заяви той по повод наложената глоба за директора на болница Лозенец от КПКОНПИ. 

Аз се съгласих да стана министър, за да подкрепя президента Румен Радев в личното му качество. Съгласих се на втори мандат, защото бяхме в нова вълна, поех отговорността. Не бих участвал в редовно правителство, защото то трябва да има визия за цялостна реформа в здравеопазването, заяви Кацаров.  

Пречупихме вълната. Броят на заразените намалява, а този на ваксинираните и тестваните се увеличава. Броят на хората в болници намалява.  Зелените сертификати по начина, по който бяха въведени, си свършиха работата. Броят на починалите е съизмерим с броя на заразените, обясни министърът. По думите му обществото е приело този тип противоепидемични мерки и ползата от тяхното действие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

18.11 2021 в 10:45

Ако целта е преборването с вируса, трябва да се говори за имунитет и да не се дискриминират хората, които са го придобили. А както виждаме, между ваксините и имунитетът няма голяма връзка - първо, че повечето мои познати се разболяват почти веднага след третата доза, второ - Гибралтар в момента е в частичен локдаун, въпреки 100% ваксинирано население, и трето - всеки ден 20% от разболелите се от ковид са ваксинирани. Ако не си го прекарал и се тревожиш за близък - ок, но зорлем цялото население да го боцкат с експериментален препарат - не, мерси. След 5-6 години, когато е минимумът на тестване на ефектите от едно лекарство, може пак да помислим, ако е толкова страшна тази лума, тя няма да отмине за 5 години. Както нито морбили, нито туберкулозата, нито шарката, нито хепатитите са изчезнали. Ако наистина ковид е толкова свореп като тях, нямаме бърза работа. А природният имунитет така работи - коокото повече заразени, толкова по-слаб вирус. Така е от стотици хиляди години, всяка една самонадеяна намеса в този механизъм е белег за нехайство спрямо природата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!