Клиниката по алергология на ''Александровска'' става Инфекциозна

OFFNews 27 октомври 2020 в 18:39 2006 0

Клиниката по алергология в УМБАЛ "Александровска" става инфекциозна, това съобщи на брифинг директорът на лечебното заведение проф. Борис Богов.

Той уточни, че са разкрити 11 нови легла и вече са настанени пациенти. Липсата на персонал се компенсира с  електронна система за дистанционно наблюдение. Трима са поставени под мониториране. Показателите им се изпращат в контролен център.

По думите на проф. Богов най-сериозен е дефицитът на анестезиолози. Той обаче уточни, че всеки доброволец е добре дошъл. Засега записаните са 8.

Общият брой на заразения медицински персонал в УМБАЛ „Александровска“ е 14 души, от които петима лекари, а останалите са медицински сестри и санитари.

„Определено по-възрастните пациенти с хронични заболявания са тези, които боледуват по-тежко и са настанени в интензивни отделения. Прави впечатление, че в последната седмица разпространението на вируса е дифузно.

Боледуват повече по-млади хора без съпътстващи заболявания със средно тежка форма на болестта. По-чести са средно тежките форми, които се налага да бъдат в болница и изискват кислородотерапия“, каза инфекционистът д-р Тома Томов и допълни, че това са голяма част от пациентите, които се самолекуват и в страха си да се обадят на своя личен лекар идват по-късно и в по-тежко състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!