Johnson and Johnson ще възобнови доставките за Европа с предупреждение за възможни тромбози

OFFNews 21 април 2021 в 10:37 1092 0

Johnson & Johnson съобщиха, че ще възобновят доставките на своята коронавирусна ваксина в Европа, след като Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заяви, че към листовката на продукта трябва да се добави предупреждение за възможна връзка с рядка поява на кръвни съсиреци, но че ползите от ваксината надвишават рисковете.

Компанията реши да отложи разпространението в 27-те държави-членки на ЕС миналата седмица, след като регулаторните органи в САЩ спряха употребата на ваксината там на фона на опасения за потенциалния страничен ефект.

Одобрението от ЕМА - дори и с включването на предупреждение - не само разчиства пътя за Johnson & Johnson в Европа, но може да предскаже как САЩ ще се справят с ваксинацията в следващите месеци.

В петък консултативният съвет към Центровете за контрол и превенция на заболяванията трябва да се събере за втори път, за да реши дали да препоръча възобновяване на употребата на ваксината в Съединените щати, може би с подобно предупреждение.

Това би освободило милиони дози за страната, която все още води ожесточена битка срещу пандемията и където почти осем милиона американци вече са получили ваксината на Johnson & Johnson.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews