"Хубавото време за Москов приключи"

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2015 в 22:30 6834 7

Хората, които си плащат здравните осигуровки, ще получават от следващата година по-малко услуги в сравнение със сега. Какви и колко по-малко ще реши с наредба здравния министър. Това заяви бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Константинов пред bTV.

Хубавото време приключва за Москов, защото сега желаната от него поправка в закона ще трябва да се претвори дела, които ще имат негативен ефект върху хората. Затова след това той ще трябва да обяснява защо се е получило така, коментира Константинов.

Идеите на Москов привидно са логични - ще махнем маловажни заболявания и НЗОК няма да плаща за тях, а със спестените пари ще плащаме за важни заболявания. Тук обаче излизат ред въпроси – кои са маловажните, кои са важните заболявания. В законопроекта, поне в преходните и заключителни разпоредби, трябваше да е написано що е социалнозначимо заболяване, а такова нещо няма, допълни Константинов.

Никой досега не е дал точни разчети. Като не знаем кои са едните и кои са другите заболявания, как да се знае колко пари ще спестим, каза той.

Това е един от законите, с които се предполага, че ще бъде осъществена реформата, а специално решението за броя на надзорниците е изключително второстепенен акт, който касае най-вече самите участници в надзора, техните интереси. Между другото, аз бих казал, че това беше едно от смислените предложения на д-р Москов и то явно няма да бъде гласувано. Докато друго, което е доста безсмислено – разделянето на пакета, пък мина, коментира още бившият министър.

Много от народните представители не са съгласни с промените в закона, но директивата е: „Абе, гласувайте, защото сме дали сектора, трябва да го подкрепяме”, категоричен е Константинов.

Той пожела на Москов да изкара целия си мандат и да се вслушва в чуждото мнение, защото не всички, които го ласкаят, са негови приятели.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2015 в 12:51

РазочарованРазочарован! Гласувах за РБ-очаквах повече. Сега в действията на москов виждам само опит за избягване на реформата, за сметка на значимизначими услуги на босовете с бели якички по върховете на здравеопазването.

17.06 2015 в 12:38

"Тук обаче излизат ред въпроси – кои са маловажните, кои са важните заболявания."

Тия въпроси имат лесни отговори. Маловажни са заболяванията от които боледува населението, важни са заболяванията от които боледува министърът. Който има късмет да е със същите заболявания, като него - печели.

17.06 2015 в 09:58

Москов има само една цел и тя не включва в себе си каквото и да е здравеопазване!
основно тази подлога трябва да прокара и рестартира продажбата на общински и държавни болници.
С други думи апетитни парцели, някои неприлично големи.
Кой е първи в листата на облизващите се - доставчиците на услуги и медикаменти за болниците, които към този момент има да вземат милиони (някои само на хартия) от тях.
Лично от мен ако зависи, бих приравнил неговото деяние към открадването на резерва на НЗОК от бб1.

17.06 2015 в 09:17

Роско,видно е че доста неща не чуваш,но ще ги чуеш и усетиш на твоя и на твоите близки,гръб.Москов ще затрие останалото читаво в здравеопазването.Ха,да ви е честито.

17.06 2015 в 03:47

Бе не знам на ква ясла са минали от Офнюз, ама каквато и да е, РБ й е коалиционен партньор...

16.06 2015 в 23:20

Или друг вариант е Снахата Пръмова да се е спазарила с Боцето (а дано) и да се махне най-после от нашите (и без друго) крехки нерви. Комунист с комуниста да се прегърнат, та да си отдъхнем.

16.06 2015 в 23:18

И това го твърди човек, дето го смениха на едно кръстовище с една друга луда............. Ебаси самочувствието. По негово време не бях чувал дори да се споменава дума за реформа, а джуджето Дянков му отмъкна 1,3 млрд от касата.

Офнюз, да не сте минали на комунистическо-герберо-депесарска ясла? Не ви разбирам напоследък.