Хаос в бургаска болница заради пръстовия отпечатък

OFFNews - Бургас 01 ноември 2016 в 16:37 5923 2

Хаос и напрежение сред пациентите в УМБАЛ – Бургас предизвика изискването от днес пациентите задължително да се регистрират с пръстови отпечатъци.

През деня се образува дълга опашка от болни хора, някои – на инвалидни колички или с болнични легла, които чакаха на гишето, за да преминат процедурата по прием и изписване.

Граждани се оплакваха, че чакат от повече от половин час, а регистрацията се бави, защото става на едно гише. Проблем на системата създават и хора с влажни ръце.

До две седмици в болницата с пръстов отпечатък ще се влиза през пет пункта, обеща заместник-директорът на здравното заведение д-р Светлозар Георгиев:

Очаквахме, че ще има напрежение, защото при подготовката много често самите устройства забиваха и по физиологични причини - понякога много сух пръст, влажен пръст, тремор, паркинсон не може да се извърши идентификация. Това най-често е при възрастни хора. Отделно, че днес сутринта се получи едно писмо от РЗОК - пациенти, които до 1 ноември са хоспитализирани с лична карта, трябва да се регистрира хоспитализацията и после изписването. Всичко това доведе до още по-голямо натоварване. Виждаме го, съчувстваме на хората. Чувстваме се и ние отговорни, че не създадохме още по-добра организация. В момента подготвяме още един център. Имаме готовност за изграждането на още два пункта, за да станат общо пет и така да се облекчи постъпването на пациентите. Има и още няколко устройства в родилно, в отделенията по хемодиализа, микропедиатрия, физиотерапия“, поясни д-р Георгиев.

На ден, в най-голямото лечебно заведение в югоизточна България, постъпват между 80 и 100 души. Днес е имало случаи на пациенти, които са дошли в 8 ч. сутринта, без да са се хранили, защото трябва да им бъдат направени изследвания, а до обяд все още не са могли да се регистрират.

При отказ на пациентите да дадат пръстов отпечатък , приемът ще става с лична карта, но всеки такъв случай ще се проверява от здравната каса, уточниха от УМБАЛ – Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

01.11 2016 в 17:50

С ГЕРБ напред към тотален хаос, мизерия, блокирана съдебна система и липса на здравеопазване, огромни заеми, безнаказаност на престъпленията, особено когато са дело на управляващите, и безхаберие на властите за съдбата на хората в България.
 
X

Да помогнем на украинските деца!