Две от момичетата, пострадали в катастрофата край Панчарево, са стабилни (обновена)

4 операции наведнъж са направени на пострадалото 18-годишно дете, настанено в ИСУЛ

OFFNews 14 септември 2022 в 10:23 1591 0

Св. Анна

Снимка sveta-anna.eu

На 9 септември почина едно от пострадалите момичета.

Двете момичета, пострадали при тежката катастрофа край Панчарево на 6 септември, са в стабилно състояние, съобщиха от болница "Св. Анна". 

От лечебното заведение обясниха, че 14-годишното момиче вече не е в реанимация, а в Клиниката по хирургия. Утре ще бъде насочена към Клиниката по лицево-челюстна хирургия, където ще й бъде направена операция заради фрактура на лицеви кости. Тийнейджърката беше приета с черепно-мозъчна травма, фрактури на лицеви кости и фрактура на таза.

Второто момиче - на 18 години, продължава да е в Клиниката по неврохирургия. Тя беше приета в болницата с мозъчен оток и фрактури на двете китки.

Няма опасност за живота на момчето, настанено в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ". Четири операции наведнъж са направени на 18-годишното момче, съобщиха от лечебното заведение. 

Интервенцията е продължила цял ден и е извършена от дежурния екип д-р Георги Георгиев и д-р Радоил Симеонов. Оперирани са фрактурите на китката, на лъчевата кост, на лакътя от другата страна, където е имало тежко раздробяване на костта. Извършена е и реконструкция на много тежка увреда с премазване на мускулите и лъчевия нерв на ръката.

Инцидентът се случи през нощта срещу 7 септември, на пътя между София и Самоков, когато при навлизане на лек автомобил в насрещното движение се сблъскаха три коли.

В катастрофата пострадаха 8 души, а един от шофьорите загина на място. Трима от ранените бяха с опасност за живота и бяха настанени в три столични болници – "Св. Анна", "Пирогов" и УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ".

На 9 септември почина едно от пострадалите момичета. 16-годишната тийнейджърка беше приета в "Св. Анна" с черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма, фрактури на бедрените кости и на ключица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови