След катастрофата в Панчарево: Две от трите момичета в Св. Анна още са с опасност за живота

OFFNews 08 септември 2022 в 08:53 2238 0

УМБАЛ

Снимка БНР архив

В болницата са три момичета, животът на две от тях още не е извън опасност

16 годишното момиче, което пострада при тежката катастрофа до Панчарево, все още е в много тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна".

Припомняме, че тя беше хоспитализрана в реанимацията на болницата с тежка черепно-мозъчна травма, тежка гръдно-коремна травма, фрактури на бедрени кости и ключица. Вчера й е направена коремна операция. 

14 годишното момиче, пострадало при същата катастрофа, което също беше прието в реанимацията - с черепно-мозъчна травма, фрактури на лицеви кости, фрактура на таза., е стабилизрано, но все още има опасност за живота му. 

18 годишното момиче пострадало при същата катастрофа, което беше хоспитализирано в Клиника по неврохиругия на УМБАЛ "Св. Анна", вече е в стабилно състояние, след като постъпи в болницата с мозъчен оток и фрактури на двете китки. 

18-годишното момче, което беше настанено в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ с множество травми и в много тежко общо състояние след катастрофата край Панчарево е в съзнание, няма данни за нови увреди. Въпреки това състоянието му остава тежко. Все още не е преминала опасността за живота му, съобщи доц. д-р Мая Белитова, началник на Клиниката по анестезиология и активно лечение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови