Д-р Таня Андреева стана съветничка на здравния министър

Янка Петкова 24 март 2022 в 11:22 6295 0

Снимка Фейсбук профил

Д-р Таня Андреева, депутат в 46-ото Народно събрание от "Демократична България" и активен привърженик на каузата "За истинска детска болница", е назначена за съветник в Министерството на здравеопазването. За новата позиция лекарката съобщи в профила си във Фейсбук.

Ресорите, в които ще работи, са майчино и детско здравеопазване, национална детска болница, е-здравеопазване и кадрово развитие.

Д-р Андреева е специалист по педиатрия и детска ревматология. Работи като консултант към детското отделение на УСБАЛ по ортопедия “Проф. Бойчо Бойчев” и като педиатър към групова практика. Тя е лекар-доброволец към център, подпомагащ деца и семейства от малцинствени групи.

От 2017 г. д-р Андреева е активист за изграждане на Национална детска болница, която да осигури висок стандарт на здравните грижи за българските деца. Вносител е на предложения за промени в наредбата за специализация, които да подобрят условията за кариерно развитие на младите лекари у нас.

Носител на наградата „Златна ябълка – Герой на децата – 2018“ на Националната мрежа за децата за принос към благосъстоянието на децата, а с инициативата “За истинска детска болница” е подгласник на наградата „Човек на годината 2020“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!