Белодробно отделение в Ловеч затвори заради коронавирус

OFFNews 14 август 2020 в 13:49 4481 0

РЗИ Ловеч затвори за 48 часа белодробното отделение на държавната многопрофилна болница в града заради установен пациент с коронавирус. Предстои почистване и дезинфекция, съобщиха от инспекцията.

С положителна проба за коронавирус е жена на 46 години от село Кирчево. Тя е била хоспитализирана на 6-и август в Белодробно отделение на МБАЛ Ловеч с обострено хронично белодробно заболяване, настанена е в изолатор, направени са два PCR теста, които са били отрицателни.

Поради неповлияващо се лечение е изследвана отново, като третият PCR е положителен. Преместена е в Инфекциозно отделение.

Белодробното отделение е карантинирано за 48 часа, считано от 15,00 часа на 13-и август, за изследване на персонал и пациенти, и провеждане на крайна огнищна дезинфекция.

Спира се приемът на нови болни в отделението, а пациенти, нуждаещи се от хоспитализация, ще се насочват към белодробната болница в Троян.

За последното денонощие новите случаи на заразени с коронавирус в област Ловеч са 4, като останалите са на две жени от Луковит и една от Ловеч, завърнала се от Албания. Настанените за лечение в болница са девет, 35 са излекуваните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови