Българско участие на Европейските награди за частни болници

OFFNews 25 април 2023 в 14:26 805 0

болница

Снимка Pixabay

Наградите се присъждат в седем категории от 10-членно жури

Три лечебни заведения от България кандидатстват за Европейските награди за частни болници, които ще бъдат връчени в Лисабон през май тази година, съобщиха от Националното сдружение на частните болници.

Общо 87 кандидатури от 10 европейски държави ще вземат участие в надпреварата. Кандидатурите са от Португалия, Испания, Франция, Германия, Австрия, Швеция, България, Полша, Гърция и Италия.

Наградите се присъждат в седем категории: най-добра инициатива, фокусирана към пациента; зелени болници и социална отговорност; иновация в здравеопазването; съвместни проекти в здравеопазването; отлично работно място; най-добри здравни новини и най-добро заявление.

Процесът на оценяване ще бъде ръководен от независимо международно жури, съставено от десет европейски личности от или тясно свързани със сектора на здравеопазването.

Инициативата е подкрепена от Президентството на Португалската република, Европейският съюз на частните болници (UEHP) и Португалската асоциация на частните болници (APHP), в партньорство с EY, организират Европейските награди за частни болници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика