Какво да ядем преди, по време и след вечер в бара

OFFNews 07 август 2017 в 11:55 61943 0

Снимка Pixabay

Когато излизаме с приятели навън, често посещаваме барове, пъбове, клубове и т.н. През това време поглъщаме не малко количество алкохол, което натоварва сериозно организма ни. Предлагаме ви няколко дребни трика, които няма да предпазят изцяло тялото ви от вредното влияние на алкохола, но поне ще помогнат до известна степен.

Какво да ядете преди да приемете алкохол?

Алкохолът се разгражда много бързо през стените на стомаха. За колкото по-кратко време е там, толкова по-бързо ще влезе в кръвния поток. От социална гледна точка ще почувствате неговия ефект много по-бързо. От физиологична гледна точка, колкото по-бързо алкохолът се абсорбира в тялото ви, толкова по-голямо въздействие има върху черния дроб, храносмилателната система, бъбреците и сърдечно-съдовата система.

Най-добрият избор на храна преди такава вечер е нещо, което има естествено съдържание на мазнини, което помага да се забави темпото, при което стомахът разгражда храната. Това не означава мазни бургери, а храни като сьомга и авокадо. Комбинирайте двете в хлебче с майонеза и имате добра вечеря, която ще ви помогне да избегнете прекалено драстичното въздействие на алкохола.

Какво да ядете, когато сте в бара?

За съжаление, баровете не винаги предлагат най-голямо разнообразие от храна. От трите класически „ястия“ - чипс, ядки и някакво месно мезе, изберете ядките. Те доставят селекция от витамини В, които бързо се разграждат, когато пиете. Маслините, ако има такива, също са отличен и здравословен вариант.

Какво да ядете след като си тръгнете от бара?

Това обикновено е времето, в което можем да изядем промишлено количество нездравословна храна без да мислим за благополучието си.

Колкото и да е трудно, най-добре е да забравите мазни чипове и пицата. Те ще ви тежат на следващата сутрин и ще ви помогнат да уголемите обиколката на талията си в дългосрочен план.

Добрата новина е, че има някои добри опции за бързо хранене. Вярвате или не, един от най-добрите идва от местата, които предлагат скара и дюнери. Ако успеете да се въздържите да изядете питката, а само пилето и салатата, то това ще даде на черния ви дроб добро количество аминокиселини, които се използват за отстраняване на алкохола, а салатата ще осигури навременно получаване на витамини.

Какво да ядете преди лягане?

Знаем, че е съблазнително да си легнете веднага щом стигнете до входната врата, но две бързи неща наистина могат да помогнат да направят сутринта по-поносима.

Първо, мултивитамините ще помогнат на тялото ви да се възстанови от действието на алкохола. На второ място, опитайте да изпиете половин чаша вода с щипка сол. Алкохолът изключва антидиуретичния хормон, затова ще ви се пие вода през нощта. Постоянното разхождане до банята ще разруши нивото на сол на тялото ви, така че чаша леко солена вода ще ви предпази от това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови