Как да отслабнем без физически упражнения - няколко трика

OFFNews 04 ноември 2019 в 17:07 19794 0

Снимка Pixabay

Хората, които искат да отслабнат, но не желаят да отделят време за физически упражнения, могат да се възползват от другите естествени начини за изгаряне на мазнини. Онлайн списанието Food News публикува няколко съвета от диетолози и напомня да не прибягваме до прилагането им преди да сме се консултирали със специалист.

Според редица изследвания отслабването е възможно с увеличаване на консумацията на богати на белтъчини продукти. Не е задължително това да са месо, птици или риба, твърдят диетолозите. Алтернатива могат да бъдат фасулът, грахът, суровите ядки, семената от чия, тиквените семки, нахутът.

Друга препоръка е да се откажем от сладките и подсладени напитки, включително и енергийните. Както показва неотдавна проведено изследване на европейски учени употребата на изкуствено подсладени безалкохолни напитки (дори диетични) може да повиши риска от смърт заради сърдечносъдово заболяване.

Добър начин за освобождаване от излишни килограми според експертите е „прекъснатият“ режим на хранене. При него в продължение на 8 часа човек приема дневната си норма калории, а в останалото време не яде.

Ефективен е и вариант, при който три дни в седмицата се приема само 25% от дневната потребност от калории. В останалите дни се храним в обичайния си режим, без да преяждаме. При този режим на хранене обаче е необходимо да бъдем под наблюдението на специалист.

Стресът провокира апетита. Според специалистите високото ниво на стрес, съчетано с висококалорични продукти, неизбежно води до увеличаване на теглото и повишен риск от заболяване. Разтоварването с любимо занимание значително може да понижи нивата му.

И последното правило за ефективно отслабване – пълноценен, редовен сън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови