Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет, съобщава Фуд нюз, позовавайки се на резултатите от канадско изследване.
Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, които влияят неблагоприятно върху кръвоносните съдове,
Авторите на изследването от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата спомагат и за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Червената шапчица
Михаил Миков отива в Левицата за вот 2 в 1
новпрофил
''Синя България'' кани ВМРО да се обединят, но без ченгетата и евразийците
Джендо Джедев
Шефът на ЦРУ: Без военна помощ от САЩ Украйна ще загуби войната още тази година
781000
Шефът на ЦРУ: Без военна помощ от САЩ Украйна ще загуби войната още тази година