Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет, съобщава Фуд нюз, позовавайки се на резултатите от канадско изследване.
Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар, които влияят неблагоприятно върху кръвоносните съдове,
Авторите на изследването от университета на Гуелф отбелязват, че включването на бобови растения в менюто е чудесно средство за превенция на сърдечносъдови заболявания, но не и лек за тях.
Варивата спомагат и за контролиране на теглото, тъй като протеините и фибрите в тях създават по-продължително усещане за ситост.
Според специалистите бобът е здравословна алтернатива на макароните и картофите.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Mumko
Условни присъди за двама души след изборния скандал ''Чичо Цено, кой номер''
yoghurt
Радев за Пеевски: Тази наглост на стероиди няма да се осъзнае или да изчезне от само себе си
yoghurt
Влизането в Шенген е близо, австрийското вето за България и Румъния пада през декември
Човека
Кючюк реагира на изключването му от ДПС: Пеевски e като едноличен търговец и диктатор