Волейболната федерация притиска Пранди да върне Братоеви

OFFNews 25 септември 2019 в 15:32 2040 0

Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди остава на поста си след отпадането на 1/8-финал на Евроволей 2019. Той ще води "лъвовете" и в европейската олимпийска квалификация в началото на 2020 година.

Това стана ясно след работна среща с част от членовете на Управителния съвер на централата, която се проведе днес. Присъстващите обаче се обединиха около идеята, че с това лице и с този облик на отбора не може да се търси успех на предстоящата олимпийската квалификация. Представянето на състава на Европейското първенство 2019 е окачествено като незадоволително и разочароващо.

Затова на работната среща бе взето решение да се проведе разговор с треньора Силвано Пранди относно подготовката и селекцията на състезателите за квалификацията. Идеята е да бъдат повикани всички опитни и качествени волейболисти, включително и тези, които Пранди остави извън националния за европейското първенство.

Президентът на централата инж. Данчо Лазаров намекна, че ако италианецът не се съгласи да върне състезатели като Георги и Валентин Братоеви, Николай Николов и др., най-вероятно ще бъде освободен. Ще е изненада, ако италианецът се подчини на такъв натиск особено на фона грубата словесна атака от страна и на двамата братя Братоеви към него след загубата от Словения, която между другото победи и Русия и вече е на полуфинал на европейското.

"Не сме обсъждали конкретни имена за заместник на Пранди, но не сме доволни от представянето на Европейското първенство. Ако се върнат по-опитните играчи в състава, ще бъдем по-боеспособни. Бихме искали на тази квалификация България да се представи с един силно мотивиран, добре подготвен отбор и наравно с другите да бъде в максимална кондиция, за да направим всичко възможно тази квалификация да бъде спечелена“, заяви Лазаров.

"Първо трябва да привлечем, трябва да убедим и в този национален отбор трябва да бъдат всички състезатели, дори и тези, които Силвано Пранди освободи. Ще проведем разговор и със Силвано доколко той е готов да работи с този отбор, с тези момчета, ако те се съгласят да се върнат. Вероятно ще последва раздяла със Силвано Пранди, ако не се съгласи да върне тези състезатели”, допълни Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови