Валентин Братоев с остри думи по адрес на Силвано Пранди

OFFNews Последна промяна на 22 септември 2019 в 10:02 3928 0

Бившият волейболен национал Валентин Братоев не остана безучастен към слабото представяне на националния отбор на България на европейското първенство. България отпадна на 1/8-финалите, след като загуби от Словения с 1:3 в Любляна.

Минути след това Братоев, който беше освободен през лятото заедно с близнака си Георги и още трима играчи, пусна кратка публикация, адресирана най-вероятно към селекционера Силвано Пранди. Малко по-късно той допълни мисълта си с по-подробно мнение за станалото през лятото и вече недвусмислено нападна и италианския специалист.

Ето какво написа той:

"Нека синтезирам мисълта си по-подробно, за да бъде по-добре разбрана. Никой от петимата освободени не си позволи да прави коментар за това, защо не сме там по време на състезанията, защото така е правилно, момчетата, които са там имаха нужда от спокойствие и да, ние помислихме и за тях въпреки че ни нямаше.

Освободиха ни от националния отбор,няма драма,за съжаление винаги идва някой по-добър от теб, кофти е, но когато е така. Пранди,който дойде в България 2009 година в моите очи се различава коренно от този,който е тук, уважавам го, защото той ми даде път във волейбола и съм му признателен, даде ми път защото тогава си го заслужих, даром не ми е дал нищо!

Човекът, който дойде тази година, дори не дойде да ни каже, защо ни освобождава, научихме го от преводача и тийм мениджър, а именно това, че другите момчета ни превъзхождат, което както казах вече, няма лошо (не летим в облаците че сме най- добрите и без нас видиш ли няма волейбол в България,знаем си нивото).

Но когато го кажеш е редно да се аргументираш! Защото казват, че сме чепати и аз и брат ми и Николай. Ако този човек бе излязъл да каже "С тях не мога да работя, пречат ми и не се вписват в колектива", аз лично няма какво да кажа, той е треньорът той решава каква група ще гради, ама не да ми вика ти технически не ставаш, защото това не е беше причината!

Не перефразирайте казаното от мен или брат ми! Силвано е име, от близкото минало и аз дължа на него доста, но не на този Силвано, който бе на чело на България 2019, на него не дължа нищо, не и на човек който не можа да дойде да каже дори истината в очите на петима състезатели, които малко или много са си трошили кокалите 10 години, лишили са семействата си от тях оперирали са се по Н брой пъти. На него не дължа нищо!.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови