Националите по волейбол с четвърта загуба в Римини

OFFNews 05 юни 2021 в 00:27 1640 0

Мъжкият национален отбор на България загуби от Канада с 0:3 (26:28, 23:25, 16:25) във втория мач от втората седмица на Лигата на нациите в Римини. Поражението е четвърто досега. „Лъвовете“ са с актив от една победа, 3 точки и заемат дванадесето място във временното класиране.

Състав на България: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Николай Къртев, Стефан Чавдаров - Владислав Иванов-либеро (Николай Колев, Денис Карягин)

По-големият опит на Канада бе решаващ за развоя в първите два гейма, които бяха спечелени след оспорвана игра с минимален аванс от две точки. В третата част противникът бе по-класен на полето и спечели с голяма разлика.

Националите започнаха по-най-добрия начин и поведоха с 8:3. Предимството не бе запазено, а съперникът изравни при 10:10. Играта тръгна равностойно и това се запази докрай. България поведе с 24:23, но не успя да затвори първата част. В решаващите моменти тимът ни пропусна няколко възможности за геймбол. В крайна сметка канадците показаха повече устойчивост, оползотвориха своя шанс и спечелиха след директна точка от сервис.

Позитивизмът се запази и тимът ни отново имаше водеща роля във втората част В средата авансът бе четири точки - 17:13. За съжаление той отново не бе съхранен. Канадците засилиха сервиса, пробиха ни в посрещане и изравниха при 21:21. В най-важния момент волейболистите ни не издържаха на напрежението и Канада отново спечели.

В третата част нашите нямаха същите съпротивителни сили. Противникът взе ранна преднина – 9:5 и показа стабилна и разнообразна игра. До края канадците доминираха изцяло и взеха гейма с разлика за крайното 3:0.

Най-резултатен бе Цветан Соколов с 23 точки (2 аса, 1 блокада), Аспарух Аспарухов приключи със 7 точки (1 блокада).

На 5 юни България среща Иран в 20:30 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови