Кубинец може да заиграе за националния отбор по волейбол

OFFNews 26 септември 2018 в 12:58 2823 0

Българската федерация по волейбол е стартирала процедура по издаване на български паспорт на кубинската звезда Робертланди Симон.

Високият 208 сантиметра състезател е роден преди 31 години в Гуантанамо. През 2010 година като капитан извежда Куба до сребърните медали на световното първенство в Италия. От новия сезон Робертланди Симон е съотборник на Цветан Соколов в италианския Лубе, а в първите приятелски срещи на тима се изявява като диагонал на разпределителя.

От БФ Волейбол се надяват максимално бързо да извадят български паспорт и гражданство на Робертланди Симон, за да може той да играе за България на Олимпиадата в Токио 2020 година.

“Подали сме всички необходими документи за натурализирането на Робертланди Симон. Сега чакаме. След като му излязат документите му, ще се договорим с Кубинската федерация по волейбол и очакваме период от 2 години, през който Робертланди Симон ще трябва да изчака, за да играе за националния отбор на България, според правилата на Международната федерация по волейбол (FIVB)”, заяви шефът във федерацията Любо Ганев пред Sportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!