Красен Кралев размаха пръст на инж. Данчо Лазаров

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2019 в 18:27 2628 0

Спортният министър Красен Кралев направи специално изявление относно събитията в българския волейбол.

По-рано през деня от инициативния комитет за промени в българския волейбол разпространиха открито писмо, в което изразяват опасенията си, че настоящото ръководство на федерацията в лицето на инж. Данчо Лазаров ще се опита да упражни натиск върху клубовете, за да си гарантира оставане начело на организацията.

"Във връзка с откритото писмо на Инициативния комитет за промени в българския волейбол, което получих днес, съм категоричен, че ММС ще вземе мерки да не бъде допуснат какъвто и да било натиск към спортните клубове от страна на администрацията на БФВ.

Ние наблюдаваме особено внимателно процесите които протичат както във волейболната федерация. Задължение на министерството е да следи за нормалното насрочване и протичане на общо събрание като изборът на ново ръководство трябва да бъде демократичен и в съгласие със закона, като се осигури и гарантира равен шанс за провеждане на предизборна кампания на всички кандидати.

За всеки случай на оказван натиск върху клубовете от страна на администрацията на централата на федерацията, моля всички клубове да сезират директно ММС", пише Кралев в позиция на ММС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X