България с Паяка в олимпийската квалификация

OFFNews 29 октомври 2019 в 14:17 2106 0

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков обяви разширения състав за олимпийската квалификация в Апелдорн (Холандия), която е от 5 до 12 януари 2020 година.

Прави впечатление завръщането на Христина Русева - Паяка в състава само четири месеца, след като стана майка за първи път.

"Следя отблизо всичките волейболистки от чуждите първенства, наблюдавам как се справят. Също така се чувам с тях редовно и имам актуална информация за тяхното развитие. Гледах и мачове от първия кръг на НВЛ-жени в България.

Ограничени сме във времето за подготовка за олимпийската квалификация. На 20 декември има кръг от Шампионската лига. На 26 декември пък е поредния кръг от италианското първенство.

Въпреки това, заедно с целия щаб, ще се опитаме да направим най-доброто в малкото време, което имаме за работа. Насрочили сме две контролни срещи, като срещаме Хърватска на 29 и 30 декември в София.

Селекцията в разширения състав не е окончателно завършена. Продължавам да наблюдавам волейболистките и евентуално в списъка може в него да попадне и някоя друга състезателка", каза Петков пред сайта на БФВ.


Разпределители:

Лора Китипова

Петя Баракова

Гергана Георгиева

Полина Нейкова

Мирела Шахпазова

Крайни нападателки

Елица Василева

Гергана Димитрова

Мария Каракашева

Силвана Чаушева

Елена Бечева

Моника Кръстева

Вангелия Рачковска

Централни

Нася Димитрова

Мира Тодорова

Мария Кривошийска

Анелия Джондрова

Христина Русева

Дима Ушева

Либера

Жана Тодорова

Кристиана Петрова

Силвия Андреева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови