Параолимпиец обвинен в сексуално посегателство над съотборник

OFFNews 13 ноември 2022 в 20:43 1892 1

Плуване

Снимка Getty Images

Срещу Гризуолд са повдигнати сериозни обвинения

Срещу шампиона от Паралимпийските игри в плуването Робърт Гризуолд е заведено гражданско дело в Колорадо, като твърденията са, че той е поддържал връзка и сексуално е малтретирал свой по-млад съотборник с интелектуални затруднения.

Твърди се, че той е малтретирал 19-годишния в момента Паркър Егбърт, който през целия си живот е страдал от изоставане в развитието и интелектуални увреждания, което го прави “значително по-уязвим за малтретиране“. Това се е случвало по време на Паралимпийските игри в Токио и в Центъра за олимпийско и паралимпийско обучение на САЩ, разположен в Колорадо Спрингс, Колорадо.

“Този случай е ужасяваща трагедия, когато млад мъж, който се противопостави на всички шансове да стане паралимпийски плувец от световна класа, беше напълно разбит от изнасилване и малтретиране, когато беше свързан с член на отбора, който беше жесток сексуален хищник“, се казва в съдебния иск.

Поради “злобните действия“ на Гризуолд и “многократните неуспехи на USOPC (Олимпийския и Паралимпийски комитет на САЩ) и СейфСпорт да изпълнят задълженията си“, в делото се казва, че Егберт е „претърпял тежки физически наранявания, болка и страдание и изключителен психически и емоционален стрес, който вероятно ще държи до края на живота му“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови