Симеонов обяви триумфална победа над Какаовия плаж, заведението отваря

OFFNews 17 август 2018 в 13:46 18336 0

Снимка Cacao Beach

С триумфална победа за държавата приключи сагата „Какаов плаж“ и „Хедон“, обяви във фейсбук профила си вицепремиерът Валери Симеонов.

Двете заведения в Слънчев бряг и на плаж "Харманите"-Созопол ще отворят отново, след като са изпълили предписанията на РЗИ, а освен това ще получат максимално предвидената парична санкция.

Днес Бургаският административен съд е отхвърлил единствената жалба срещу затварянето от РЗИ на едно от заведенията като лишено от основание. След решението началникът на РЗИ-Бургас, от своя страна, е спрял заповедите за спиране от експлоатация на двата бара и е разрешил те да отворят, ако спазват буквата на закона.

Нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи, информира Симеонов.

Освен че силната музика след 23 ч ще спре, след 22:30 в откритите части на двата бара няма да се сервира, а до 23 ч около баровете трябва да има обезшумителни панели.

Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен.
И нощта става време за почивка!
„Нежна е нощта“!, пише Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!