Румънци, чехи и поляци на Златните, туристи има основно през уикенда

OFFNews 18 юни 2021 в 09:01 2100 0

След слабото начало на сезона, се забелязва леко раздвижване на туристопотока в курортния комплекс "Златни пясъци". Това каза за "Радио Варна" Станислав Стоянов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и собственик на хотел в комплекса.

"След отпадането на ограниченията за влизане в страната на румънците, туристите от северната ни съседка започнаха да пристигат в комплекса. Освен румънци, в момента има и чешки и полски туристи. Много български туристи преоткриха Северното Черноморие", поясни Стоянов.

"За съжаление, в момента преобладава т.нар. уикенд туризъм. През почивните дни работата се засилва, но през останалото време е слабо", коментира още хотелиера.

Станислав Стоянов каза, че очаква реакция от държавните органи за справяне с проблемите в сектора. Според експерта, е необходима по-добра реклама на България като сигурна и безопасна дестинация, както и обособяването на карантинни хотели.

"Идеята на карантинния хотел е да посреща близките и семействата на туристи, които са болни или са със симптоми на Ковид-19 и са приети в лечебно заведение", коментира Стоянов.

Той изрази опасение, че това лято може и да не пристигнат туристи от Великобритания, които са анулирали резервациите си и за юли. Една от причините, по думите на експерта, е закъснялото изваждане на страната ни от червената зона като рискова дестинация. Същата е ситуацията и на немския пазар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови